Hoe zit het eigenlijk met circulair inkopen? Dat vroeg het platform Green Deals zich af. Ze interviewden hiervoor GDCI deelnemer Erik Kramers van de 706 Seating Group en Sara Rademaker, lid van de GDCI projectgroep en Adviseur circulair inkopen bij PIANOo Expertisecentrum Aanbesteden.

Green Deals:

Met hergebruik bespaar je niet alleen grondstoffen. Er valt ook geld mee te verdienen. Vandaar dat het kabinet streeft naar een circulaire economie. Om die te stimuleren startte in 2013 de eerste Green Deal ‘Circulair Inkopen’. Wegens succes loopt er nu een tweede Green Deal. Meubelproducent 706 Seating Group haakte enthousiast aan.

706 Seating Group is gespecialiseerd in zitmeubels voor thuis, op het werk en in de horeca. “De mogelijkheid om onze stoelen te recyclen hebben we altijd zo veel mogelijk in het ontwerp meegenomen”, zegt directeur Erik Kramers. “Oorspronkelijk, zo’n 15 jaar geleden, niet eens zo zeer omdat we per se duurzaam wilden werken. Maar meer omdat het slim is. Als een onderdeel stuk is, hoef je alleen dat te vervangen.”

Het hele artikel lees je hier.